Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana

Institutul SPER

--- INTIMITATE. CORP. EMOȚII. SEXUALITATE. Psihologia Comportamentului Sexual - Sorina Daniela Dumitrache - Workshop 02-03 Noiembrie Craiova

 

Deschide formular inscriere

       Adresabilitate: cursul este destinat psihologilor clinicieni, psihoterapeuților, consilierilor psihologici, altor specialiști, asistenți sociali, pedagogi, psihopedagogi interesați de evaluarea clinică, psihoterapia și consilierea copilului, adultului, cuplului și familiei.

Competențe: cursul de formare continuă vizează dobândirea de către participanți a competențelor teoretice și aplicative de evaluare clinică și psihodiagnostic pentru copii, adulți, cupluri și a deprinderilor de bază necesare asistării psihoterapeutice a acestora, prin intermediul tehnicilor experiențial-umaniste.

Obiective generale ale cursului:

- Cunoașterea de către cursanți a conținuturilor științifice de specialitate cu referire la dezvoltarea psihosexuală umană.

- Familiarizarea cu conceptele și modelele teoretice de bază care explică psihologia comportamentul sexual individual uman în context individual, al relației de cuplu, familial și în context social.

- Înțelegerea factorilor și mecanismelor ce stau la baza dezvoltării comportamentului sexual atipic.

Obiective specifice ale modulului:

- Identificarea principalelor aspecte ale dezvoltării normale ale sexualității; identificarea și analiza fenomenelor de patologie a comportamentului sexual.

- Explicarea comportamentului sexual deviant/ atipic în context social, a implicațiilor în viața individului, a cuplului și a colectivității umane.

Tematica cursului:

 1. Introducere în problematica sexualității. Rolul sexualității în contextul dezvoltării umane.
 2. Funcționarea sexuală sănătoasă.
 3. Rolul atașamentului și al experiențelor timpurii în dezvoltarea sexuală și funcționarea sexuală a adultului.
 4. Problematica orientării sexuale și a identității de gen.
 5. Sexualitatea din perspectivă transgenerațională.
 6. Sexualitatea în contextul relației de cuplu.
 7. Tulburările de dinamică sexuală și fobiile sexuale.
 8. Parafiliile – extremele comportamentului sexual uman.
 9. Abuzul sexual intrafamilial. Violul marital și incestul.
 10. Dependența de pornografie, implicații psiho-sociale.
 11. Mituri cu privire la sexualitate și impactul lor în viața de cuplu.
 12. Inteligența erotică.
 13. Corp. Emoții. Sexualitate.

Finalizarea cursului

Program acreditat de Colegiului Psihologilor din România, conform PV nr. 3 din 22.05.2019, la avizul profesional nr. RF-II-B-2 din 19.06.2006, reacreditat conform PV nr. 10 din 18.11.2016.

Cursanții vor primi un certificat acreditat (16 credite) de către Colegiul Psihologilor din România.

Certificatul se eliberează după curs, după ce este semnat de Președintele CPR. Acesta se trimite prin curier, taxele de transport fiind suportate de SPER, sau se poate ridica de la sediul SPER (în funcție de preferință).

Costul cursului: 400 RON

Orar: sâmbătă și duminică, 12-13 octombrie 2019, de la 10:00 la 18:00

Locația: se va comunica pe email persoanelor înscrise la curs

Înscrierea se va efectua completând formularul de înscriere și achitând taxa de participare. După completarea formularului veți primi pe e-mail factura proforma cu datele contului bancar.

Locurile sunt limitate! Rezervarea locurilor se face după achitarea taxei de participare.

FORMATOR: Sorina Daniela DUMITRACHE

Este doctor în psihologie, psihoterapeut și consilier PEU, cu competențe în dezvoltare personală, consiliere și psihoterapie experiențială, psihopatologie și psihologie clinică.

Este lector universitar dr. la Universitatea din București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și lector asociat la Universitatea de Științe Aplicate Darmstadt, Germania, Departamentul de Științe Sociale și Asistență Socială. Activează în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie și este formator în cadrul Institutului S.P.E.R. (Societatea de Psihoterapie Experiențială din România).

Autoare a mai multor articole și cărți de specialitate din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice și dezvoltării personale, Sorina Dumitrache este fondator și redactor șef al Revistei de terapii creativ-expresive și dezvoltare personală unificatoare – ArtTE.

Printre cărțile publicate se numără: „Aici și acum, dezvoltare personală: scenă și culise” (Editura SPER, 2017), „Umbre și lumini. Dezvoltare personală de la A la ZEN” (Editura SPER, 2015), „Către tine... 13 exerciții de autocunoaștere, dezvoltare personală și well-being” (Editura SPER, 2014).

Pentru detalii suplimentare legate de curs: Sorina Daniela Dumitrache

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © Sper 2019