Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana

Institutul SPER

Workshop de formare profesionala continua „Evaluarea si interventia psihologica clinica la adult ” organizat de Institutul SPER în data de 18 martie 2017 la Bucuresti

Workshop de formare profesionala continua
„Evaluarea si interventia psihologica clinica la adult ”
organizat de Institutul SPER
în data de 18 martie 2017 la Bucuresti

Se acorda 10 credite de formare continua de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Tematica:

  •  1.Elemente fundamentale de psihopatologia adultului.
  • 2. Competentele psihologului clinician în practica clinica.
  • 3. Model de raport de evaluare psihologica clinica conform normelor CPR.
  • 4. Tehnici specifice metodei clinice. Ghiduri de observatie, anamneza si consultatie psihologica clinica.
  • 5.Instrumente esentiale în evaluarea psihologica clinica a nivelului cognitiv, aptitudinal, a comportamentului, personalitatii si afectivitatii, relevante pentru stabilirea starii de sanatate psihica a adultului: teste psihometrice, scale clinice, teste proiective - prezentarea instrumentelor, exersarea abilitatilor de administrare adecvata, de scorare a testelor si interpretare a rezultatelor, aplicatii clinice, studii de caz.
  • 6. Interventia psihologica clinica: specific, obiective, etapele procesului de interventie psihologica, aplicatii clinice, studii de caz.
  • 7. De la “capcanele” practicii psihologice clinice la “provocari’ si “oportunitati” pentru dezvoltarea prezentei si relatiei psihologice adecvate.

 

Workshop-ul va avea un caracter interactiv focusat în mod particular pe abilitarea competentelor psihologice specifice practicii clinice, atat prin achizitionarea “bagajului” esential de cunostinte teoretice, cat si prin facilitarea familiarizarii fiecarui participant cu metoda si instrumentele psihologice clinice, activarea si antrenarea competentelor practice.

Formator: Lect. Dr. Ligiana Petre, psihoterapeut, psiholog clinician principal, formator – supervizor psihologie clinica / consiliere si psihoterapie experientiala.

Cost participare: 250 lei.

Studenţii primesc certificate de participare pentru orele parcurse, cu posibilitatea recunoasterii ulterioare a acestor ore pentru continuarea formarii in consiliere si psihoterapie experientiala in vederea obtinerii dreptului de libera practica (dupa licentiere). (Vezi www.sper.ro, Programul formativ „Psihoterapie Experientiala si a Unificarii (P.E.U.) centrata pe adult – copil – cuplu – familie” sau „Consiliere Psihologica – Evaluarea si Consilierea Experientiala a Adultului, Copilului, Cuplului si Familiei”, cu stadiile S1, S2 si S3).

Acte necesare pentru înscriere:

  • CV
  • diploma de licenţa în psihologie / adeverinţa / atestat libera practica (dupa caz) – copii xerox.
  • copie xerox - carte de identitate.

Înscrierile se fac prin email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.